Wapen van Buurmalsen

Welkom in Buurmalsen

Aan de Linge ligt in het westen van de Betuwe het dorpje Buurmalsen. Buurmalsen telt ca 1000 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Geldermalsen. Opvallend is de prachtige kerk die je bij binnenkomst via de provinciale weg vanaf Geldermalsen aan je linkerhand ziet liggen. Volgens de overlevering is de kerk gesticht op 24 september 696 door Suitbertus. De enige zijrivier van de Linge, de Korne, gaat via Buurmalsen richting Buren.

De Suitbertuskerk van Buurmalsen

Historie & Bijzonderheden

In de kerk is veel te bezichtigen. Het gebouw is in de huidige vorm al 500 jaar oud en is begin jaren 90 gerestaureerd. Toen zijn er heel oude muurschilderingen ontdekt en een deel is nu zichtbaar. Het orgel van de kerk is 150 jaar oud.
Van Buurmalsen naar Buren loopt een langgerekt fietspad. Dus weinig last van het autoverkeer. Je komt daar langs boomgaarden, vol met het lekkerste fruit.

Hotspots in Buurmalsen ‘Uitgelicht’

  • Bed & Breakfast Lindeboom

    Adres: Groeneweg 6, Buurmalsen

    Bed and Breakfast Lindeboom bevindt zich in Buurmalsen in een gerenoveerd monumentaal pand uit 1895. Tussen weilanden en aan een rustige weg met weinig verkeer. Verschillende wandel- en fietsroutes passeren deze weg. Het 2-kamer appartement is geschikt voor 1, 2 of 3 personen voor 1 of meer nachten. U heeft de beschikking over een eigen keukentje Lees meer [...]

  • De Gelderse Morgen

    Adres: Lingedijk 56, Buurmalsen

    Wij verhuren luxe en comfortabele appartementen in de Betuwe met zwembad. Dit is op basis van logies (geen ontbijt). In een hooiberg met alle comfort bevinden 2 luxe 6-persoons Lodges. De hooiberg is prachtig gelegen aan een zijriviertje van de Linge. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen, fietsen en kanoën. Op het zelfde prachtige perceel, vindt Lees meer [...]