Welkom in Spijk

Het dorp Spijk ligt even voorbij Heukelum op de zuidelijke oever van de rivier de Linge. Een rustig dorp gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving dat deel uitmaakt van de gemeente Lingewaal. In Spijk zijn vele 17e en 18e eeuwse boerderijen te bewonderen voornamelijk langs de Zuiderlingedijk. Evenals de in Romaanse stijl gebouwde Hervormde Kerk aan de Zuiderlingedijk 189.
Op nog geen 2 kilometer van de Zuiderlingedijk in Spijk ligt het Lingebos, een geweldig recreatiegebied. Het Lingebos heeft een strandbad met ligweiden en strand en een bos met wandelpaden. In en rond de plas zijn er verschillende speelmogelijkheden voor kinderen.
Even zo bijzonder is het aangrenzende kampeerterrein de Lievelinge. Eveneens in de buurt bevinden zich Pannenkoekhuis Het Lingebosch en een golfbaan.

Voor informatie over het voetveer Arkel-Spijk:
voetveren.nl (zoek op nummer ZH51) en Fiets & Voetveer “Arkel-Spijk”

Hotspots in Spijk ‘Uitgelicht’

  • Dorpshuis De Lindehof

    Adres: Spijkse Kweldijk 53, Spijk Gem Lingewaal

    De Lindehof ligt midden in het dorp Spijk. Dé plek in Spijk voor een kopje koffie op het terras, een maaltijd (lunch en diner) in het eetcafe, een biljardje leggen, een feest houden. De Lindehof beschikt over een ruime parkeergelegenheid en moderne voorzieningen. Bij ons staat een persoonlijke benadering en een huiselijke sfeer voorop.