Welkom in Zetten

Het dorp Zetten maakt deel uit de van de gemeente Overbetuwe en telt ongeveer 5000 inwoners. Van oudsher is dit dorp bekend als een centrum voor zorg en onderwijs en heeft het een verbinding met het Betuwse fruit dat van 1917 tot 1999 op de Veiling Midden Betuwe verhandeld werd.
Behalve een aantal leuke winkels is er op dinsdagmiddag markt in Zetten. In de omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen. Het is een vriendelijk dorp.
De historie van dit Betuwse dorp gaat al behoorlijk ver terug. In 2005 vierde men met tal van vrolijke activiteiten het 1000-jarig bestaan. Maar het is toch vooral de persoon van dominee Heldring geweest die met zijn activiteiten van naastenliefde een onuitwisbaar stempel op het kleine dorpje heeft gedrukt. Daarnaast heeft Zetten in WO II een rol gespeeld bij de Slag om Arnhem. De 101ste Amerikaanse Airborne Divisie was er gelegerd en in 1944 is er hevig gevochten in Zetten en omgeving. In het museum Verpleging en Verzorging is nog een eenvoudig oorlogsmonument dat herinnert aan die tijd.

Links:
Dorpsraad

Hotspots in Zetten ‘Uitgelicht’

  • Bed en Brood Bij de Bataaf

    Adres: Martin Luther Kingplantsoen 12, Zetten

    Welkom bij ons Bed en Brood Bij de Bataaf in Zetten, middenin in de driehoek Tiel (25 km) – Arnhem (25 km) – Nijmegen (27 km). Wij hebben een moderne kamer ter beschikking op de begane grond met: eigen ingang eigen inloopdouche (dubbel) eigen toilet dubbele wastafel eethoek koffie- en theevoorziening grootbeeld LCD tv groot bed (2 * 210 Lees meer [...]